Известие

Collapse
No announcement yet.

модул централно заключване алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• модул централно заключване алфа 156

може ли някой да ми каже каде се намира алфа 156 2.4 jtd

Първоначално публикувано от ditk0 Покажи съобщение
    може ли някой да ми каже каде се намира алфа 156 2.4 jtd
    Под централната конзола за въздух.
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

И аз имам проблем с централното и ме дразни. След като изваря бушона (в моторният отсек) и пак го поставя обратно ...централното работи известно време ...няколко откл. и закл. ..След това пак отказва. Вадих,шкурих,пръсках с конт.спрей бушоните,но пробема пак се появява. Идея какво да правя ? Моята е 1.8 1997 год ако има някво значение
      Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

Първоначално публикувано от gero_records Покажи съобщение
        И аз имам проблем с централното и ме дразни. След като изваря бушона (в моторният отсек) и пак го поставя обратно ...централното работи известно време ...няколко откл. и закл. ..След това пак отказва. Вадих,шкурих,пръсках с конт.спрей бушоните,но пробема пак се появява. Идея какво да правя ? Моята е 1.8 1997 год ако има някво значение
        В смисъл - отказва да сработи, само да отключва или само да заключва. Да няма врата, която да блокира?
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

Колега сработва си както рябва. Отключва си ,заключва си ....но след 5 отключвания и заключвания отказва. Вадя бушона,слагам го обартно пак работи за няколко откл и закл.

Comment

Централното ми се оправи като позачистих отпреде бушоните и всички връзки от тя и до тях. Напръсках и обилно с конт.спрей. Засега ( 4-ти ден) всичко е ОК. Въпроса ми този път е обаче : защо и от къде е проблема с фаровете за мъгла (отред) , предните ел.стъкла (те са само 2) и подгрева на задно стъкло и огледала. Нито едно от изброените не работи.Отказаха изведнъж. Може ли модула зад жабката да се е скапал? Буксите му изглеждат добре (няма нагорели крачета).Да взема да опитам с друг модул ...... Мисля,че проблема се появи след като смених едното моторче на парното ( за клапата топло/студено) ....Явно при ровичкането под таблото е станало фал

Comment

Централното ми се оправи като позачистих отпреде бушоните и всички връзки от тя и до тях. Напръсках и обилно с конт.спрей. Засега ( 4-ти ден) всичко е ОК. Въпроса ми този път е обаче : защо и от къде е проблема с фаровете за мъгла (отред) , предните ел.стъкла (те са само 2) и подгрева на задно стъкло и огледала. Нито едно от изброените не работи.Отказаха изведнъж. Може ли модула зад жабката да се е скапал? Буксите му изглеждат добре (няма нагорели крачета).Да взема да опитам с друг модул ...... Мисля,че проблема се появи след като смених едното моторче на парното ( за клапата топло/студено) ....Явно при ровичкането под таблото е станало фал
              Или куплунг, или главен бушон (в двигателния отсег)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Ще прегледам и напръскам и куплозните .....само да спре да вали снега

Comment

Ефект от пръскане,чистене и т.н - няма . Работи си известно време ( централното) и спира . А халогените,подгрева и стъклата нямат и намерение да тръгнат. Защо все си мисля ,че комфорт модула (зад жабката) се гевези незнам ..... ще взема да пробвам със друг

Comment

Ефект от пръскане,чистене и т.н - няма . Работи си известно време ( централното) и спира . А халогените,подгрева и стъклата нямат и намерение да тръгнат. Защо все си мисля ,че комфорт модула (зад жабката) се гевези незнам ..... ще взема да пробвам със друг
                    Халогените и подгрева,какво общо имат с комфортмодула само незнам.Я си прегледай сервизните бушони отляво на волана,не тези на таблото,а тези отгоре и отсрани.Щом не работят 2-3 неща винаги трябва да се насочиш към бушон,ако продължава да гори,вече търсиш къде е късото
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колега искаш да кажеш,че има още бушони освен тези дето са долу вляво под/до волана ли ?

п.п над 15-те бушона има още 7 ...и тях прегледах изглеждат здрави.
                      Last edited by gero_records; d.m.y г., 13:09.

Comment

[QUOTE=gero_records;1042819]
                        Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Я си прегледай сервизните бушони отляво на волана,не тези на таблото,а тези отгоре и отсрани.

Колега искаш да кажеш,че има още бушони освен тези дето са долу вляво под/до волана ли ?
                        Пак са там,но са леко вляво и отгоре на главното бушонно табло

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

тц ..... и от тях няма да е

Тези 7 бушончета дето са отделно ... те ли са сервизни ...и някои може ли да ми каже кой за какво е ?

Comment

Тези 7 бушончета дето са отделно ... те ли са сервизни ...и някои може ли да ми каже кой за какво е ?
                            Казах ти вече,щом не работят няколко неща,почти 100 % проблема е в захранване Провери бушон Ф1 отляво на волана,през него минават изброените от теб неща
                            Last edited by Mury; d.m.y г., 13:41.

Comment

Свали си ръководството и виж. При мен са 3 РЕДА С ДОПЪЛНИТЕЛНИ БУШОНИ
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X